Joulukuusen hoito

Oikein hoidettu joulukuusi näyttää hyvältä, eikä varista neulasiaan. Joulukuusesta on iloa pitkään, kun käsittelet sitä ohjeiden mukaisesti. Kuusi pysyy yleensä edustavana 1-3 viikkoa, kuusilajikkeesta, yksilöstä ja hoidosta riippuen.

Joulukuusen hoito-ohjeet

Jos kuusi tuodaan sisälle pakkasesta, sen pitää antaa sulaa rauhassa ennen varsinaista jalkaan laittoa. Jotta saadaan tuore imupinta kuusesta leikataan muutama sentti tyvestä pois. Kuusen sulatukseen sopii hyvin viileä tila joka on plussan puolla. Kuusen jalka kannattaa laittaa vaikka sankoon sulamisen ajaksi, koska kuusi juo vettä ensimmäisen vuorokauden aikana runsaasti tulee sen saada vettä heti herättyään.

Jalassa on pidetään vettä tasaisesti koko ajan. Jos vesi loppuu ei kuusi ala juomaan vettä uudestaan veden lisäämisen jälkeen.


Joulukuusen sulatus. Joulukuusi kannattaa tuoda sisään verkossa.

Joulukuusen sulatusta

Joulukuusi jossa on paljon neulaisa voi juoda alkuun paljon vettä, muista tarksitaa veden määrä riittävän usein.

Runsasneulainen joulukuusi

Muuta

Kaikki Metsäkonkolan kuuset ovat Suomessa kasvaneet ja hoito- ja muotoleikkaukset on tehty itse. Kuuset muotoillaan haluttuun muotoon leikkaamalla. Leikkaamisen tavoite on saada kuusista tasaisia ja tuuheita. Leikkaukset aloitetaan puun ollessa noin metrin mittainen. Kuusia hoitoleikataan noin 2 kertaa vuodessa. Kuuset pakataan verkkoon kaatamisen jälkeen ja kuljetuksen ajaksi. Verkotus auttaa kuusen kuljetuksessa ja pitää kuusen ehjänä. Asiakas saa valitsemansa kuusen verkotettuna kotiinkuljetusta varten.
Joulukuuset Facebookissa